Uncategorized

Automate Home 15 Anniversary Special#3 – Mark Harrison

2011 vede că casa automată atinge vârsta de 15 ani. Pentru a sărbători quindecennium (da, într -adevăr), am cerut unor prieteni ai site -ului să se uite înapoi și să dea SUA automatizarea lor evidențiază din ultimul deceniu și jumătate. Pentru o provocare și mai mare, le -am cerut apoi să privească în față ce avansuri vor aduce următorii 15 ani la domesticitatea digitală. În a treia serie noastră specială, „băiatul bătrân” automat Mark Harrison își împărtășește părerile despre cum am ajuns aici – și părerea lui despre ceea ce viitorul pentru noi toți vă poate surprinde …

Mark Harrison-Home Automation 1996-2026-În urmă cu aproximativ 14 ani, m-am împiedicat de un grup de discuții și de un site condus de un tânăr (la vremea respectivă), numit Mark McCall. Pasiunea lui, pe care o livra pe web de un an înainte să o descopăr, a fost automatizarea la domiciliu. În 1996, piața, așa cum a fost, a fost dominată de lumea „instalației personalizate” și (pe ambele părți ale Atlanticului) de Cedia. La vremea respectivă, instalatorii Cedia au avut ceremonii de premii anuale cu categorii precum „Cea mai bună instalație de home theater peste 100.000 USD.” Acesta a fost un grup de înaltă calitate, care a vândut la un demografic de înaltă calitate.

La celălalt capăt al pieței, tocmai două companii din Marea Britanie au vândut „HA Stuff” hobbyistului. Atât sistemele LetsAutomate, cât și compania laser continuă și astăzi. În ciuda faptului că, sau, din cauza, a lucrat câțiva ani, mai întâi ca specialist la, atunci ca director neexecutiv al, unul dintre concurenții lor, nu am altceva decât respect pentru modul în care au crescut piața printr-un Credibilitate pentru integritate și servicii pentru clienți. Cu toate acestea, piața s -a schimbat de -a lungul celor 15 ani, deoarece 1996. Aș dori să menționez câteva tendințe, apoi câteva produse.

Internetul peste tot – am văzut că „Internetul omniprezent” devine mainstream. În 2000, lucram pentru o companie mare, în divizia „Web”. Am avut o rețea de acasă. Am folosit mesaje instantanee pentru a vorbi cu soția mea. Colegii mei, din divizia web, au crezut că sunt un extraterestru neobișnuit și nu am putut vedea de ce cineva ar dori să folosească IM sau să -și redaze casa. În acest caz, în acest caz, doar 11 ani și, din casa mea suburbană din Sussex, pot detecta 8 rețele wireless ale vecinilor, iar părinții mei de lungă durată, care își petrec o mare parte din viață în Spania, au o săptămână săptămânală Skype sună cu nepoții lor. Și destul de separat de asta, văd discuții despre ce smartphone să cumpere, nu despre dacă cumpărați un smartphone sau nu. (Mai multe despre smartphone -uri într -o clipă.)

Muzica este biți, nu platouri – muzica s -a mutat într -un ecosistem digital complet. În 1996, am folosit CD -uri, deși unii dintre prietenii mei audiofili încă cumpărau vinil. La nivel înalt, distribuția muzicii digitale a depășit analogul în termeni de calitate. Pe piața de masă, lumea a sărit de două ori. În primul rând, și -a încheiat hop -ul de la analog pe media fizică la digital pe media fizică; În al doilea rând, trece de la digital pe media fizică la digital livrat pe internet. Tranziția nu a fost lipsită de sughițe – format războaie, provocări legale, arestări și toate lucrurile cu care vă așteptați o industrie cu un model profitabil al companiei moștenite care se confruntă cu distrugerea de către noua tehnologie. Cu toate acestea, în 2011, descărcările digitale de muzică s-au încorporat în mod clar, iar în timp ce eu, un tânăr ruginit de 40 de ani, pot cumpăra încă CD-ul ciudat, prietenii mei de 30 de ani nu ar considera altceva decât internetul ca sursă.

De la un alt unghi, unghiul coloanelor sonore la videoclipuri, același interval de timp a văzut relocarea de la livrarea analogică a sunetului (Nicam, Dolby Prologic) la multicanal digital. (Dolby Digital și DTS, în toate aromele lor.) În timp ce livrarea digitală a filmelor încă urmează expedierea DVD -urilor/discurilor Bluray, mișcările sunt în această direcție.

Ce este un dispozitiv cu o singură funcție, Grandad? – Dispozitivele cu funcții unice nu mai sunt. Dacă sunteți, amabil cititor, aveți 50 de ani sau mai mult, există șanse mari să purtați un ceas de la încheietura mâinii. Dacă aveți 30 de ani sau mai jos, există o șansă de aproximativ 5% să faceți acest lucru. Nu este vorba doar despre faptul că este ușor să spunem timpul, dorind într -un colț al ecranului dvs., ci despre ideea că nu există nicio modalitate prin care un dispozitiv al cărui singur scop a fost să spună că timpul ar putea fi folosit pentru utilitate. (Ceasurile care sunt vândute sunt de obicei vândute ca articole de modă, cum ar fi antrenori sau machiaj.) Impactul asupra HA a început să se întâmple, prin faptul că smartphone -ul (și într -o măsură mai puțin, dar în creștere, tableta) este acum „Control suprafaţă”.

Să existe controlere de iluminat – controlul iluminatului a devenit o piață mult mai competitivă. Din opțiunile Lutron sau X-10 pe care le-am avut acum 15 ani, am văzut acum un număr imens de sisteme de iluminat care vizează intervalul mediu-C-Bus, Lutron, Polaron, Flexidim sunt patru nume care sară la minte și mai sunt numeroase. Angrosistul electric mediu și vărsările de bricolaj vând „lumini de control” castandard.

Deci, de la tendințe la produse. În ultimii 15 ani, sunt trei pe care aș dori să le aleg:

1: The Ithing-prin aceasta, vreau să spun, desigur, iPod, iPhone, iPad și I-I-Iething Următorul. În primul rând, Apple a oferit „Big Brand” apăsare de care au fost necesare descărcările MP3, atât în ​​ceea ce privește acordarea credibilității conceptului în rândul utilizatorilor non-tehnici, cât și apoi în crearea magazinului iTunes, care a dat un lucru legal, bine conceput, de la sfârșit la sfârșit Serviciul care a făcut experiența ușoară. Introducerea ulterioară a iPhone -ului a făcut ceva similar cu piața smartphone -urilor – deși Android este în creștere, iar o alternativă viabilă, raportul de credit ar trebui să meargă la echipa de la Cupertino pentru a da lovitura pe piața de masă. Și iPad -ul – a fost bine, iPad2 este mai bun – este opusul unui singur dispozitiv funcțional și a creat categoria tablete pe piața de masă într -un mod pe care Microsoft nu a reușit să -l facă la începutul anilor 2000.

2: Google – Acum, în unele moduri, acest lucru nu are o conexiune aparentă la automatizarea la domiciliu, cu excepția … Google este ceea ce a făcut internetul util pentru o generație de utilizatori și o generație ulterioară de furnizori de conținut. Google, dacă includeți filiala sa YouTube, este ceea ce a făcut ca rețeaua de acasă să se întâmple, iar rețeaua la domiciliu a fost, în 1996, o filială a automatizării la domiciliu. [Ed: Mark a depus acest scurt articol înainte ca Google să -și anunțe intrarea în automatizarea la domiciliu].

3: TiVo – Din nou, un creator de categorii, care a făcut ca PVR -urile să se întâmple. Desigur, TiVo nu este un nume de marcă uriaș în Marea Britanie, unde Sky+ domină, dar TiVo a condus calea, tehnologic și global, și vedem televizoare „Powered by Tivo”, care se integrează cu BBC IPlayer și altele asemenea, Pentru a oferi clienților nu numai un „înregistrare TV Future”, ci „Record TV trecut de TV, a ratat” un serviciu integrat care apelează la utilizatorul principal, nu doar la tehnologie.

Viitorul? – Deci, din ultimii 15 ani, la altul. Nu voi încerca să prezic produsele viitoare pentru viitor, deoarece, de exemplu, cine ar fi ghicit că vechii producători bătrâni ai BBC Micro (amintiți -vă de aceia), vor deveni liderul pieței în cipurile de dispozitive mobile și vă vor alimenta dvs. iPad și iPhone? Cu toate acestea, vreau să scot unele evoluții. Vă rugăm să vă amintiți că acestea sunt pe parcursul unui orizont de 15 ani, iar dezvoltarea tehnologiei se întâmplă într-un ritm geometric, nu unul liniar. Mă aștept să văd ca numeroase dezvoltări din 2011-2016, așa cum am avut pentru toată perioada 1996-2011, și apoi să văd același lucru din nou în cei trei ani 2017-2020. Deci, aici mergem:

Experiențele imersive (în numeroase simțuri, dacă veți ierta punctul) sunt viitorul. Vreau să împărțesc „experiențele imersive” în două subsecțiuni – în primul rând, mecanismul de livrare, în al doilea rând, natura interacțiunii

Cum este livrat? Sunetul surround este alături de noi. 3D TV este, sincer, gunoi. Nu este ca și cum ai fi acolo, este prea scump și necesită ochelari mut … Erm, atârnați, asta a fost 2010 … încă nu este ca și cum ar fi acolo, dar acum este pe o consolă de jocuri sub-200 de lire sterline și nu necesită ochelari . Mă aștept ca TV 3D să se îmbunătățească și că în următorii 15 ani, vom vedea că tehnologia se va îmbunătăți, astfel încât să fie ca acolo. Sunetul este deja acolo- sunetul surround cu 5 și 7 canale este foarte, foarte bun.

Cu toate acestea, vom vedea o divergență de dimensiuni. La „capătul mare”, Tellies va continua să crească, până când elementul limitativ va deveni dimensiunea camerelor. HD va depăși „definiția standard”, OH, și în aceeași perioadă de 15 ani, probabil că vom vedea un standard dincolo de 1080p-3D convenit, chiar dacă rămâne în continuare nișă în 2026.

La capătul mic, rezoluțiile ecranului vor deveni mai mari, chiar dacă ecranele devin mai mici. Dacă locuiți într -o zonă urbană, sunteți deja obișnuit să vedeți oamenii să vizualizeze conținut video pe smartphone -uri. Așteptați-le să le vadă mult din ce în ce mai mult pe Smartshades (ochelari de soare cu ecrane încorporate) ca stopgap. Stopgap, desigur, este o piatră de pas pe ocolirea ochilor și injectând experiență direct în cel mai bun bit al neocortexului, probabil prin nervul optic la început. S-au întâmplat deja suficiente cercetări cu privire la modul în care am putea face asta, este greu de crezut că nu va exista un număr sensibil de produse cu buget de consum pe piață până în 2026, deși probabil nu cu un apel de piață în masă.

Să ne îndreptăm acum la natura interacțiunii – în primul rând, interacțiunea depășește consumul pasiv al tehnologiei digitale. Jocurile cresc mai repede decât filmele și muzica. World of Warcraft a crescut de la 250.000 de utilizatori în ianuarie 2004 la 11,5 milioane în ianuarie 2010, Blizzard ia acum o taxă de aproximativ 5 milioane de dolari în venituri de abonament în fiecare zi. În timp ce numărul de utilizatori este încă mic, rata de creștere este uriașă. Cu toate acestea, mult mai important este lungimea interacțiunii. Mulți oameni văd un film dat o dată sau de două ori. Timpul total petrecut jucând WOW pe baza de utilizatori este acum 6 milioane de ani. (50 de miliarde de ore.Erfess, dar și ceea ce HA este optimizat de livrat.

În al doilea rând, interfețele de control se vor reloca pe mult mai mult decât își imaginează oricine cu adevărat. Gândirea controlului a fost, în 1982, cu doar 4 ani înainte ca Mark McCall să intre în Ha, o „noțiune de știință nebună” din carte, apoi filmul, Firefox. Destul de sigur, controlul gândirii a început, într -adevăr, în aplicațiile militare. Acum puteți achiziționa o cască controlată de gândire – Emotiv EPOC este liderul pieței – pentru aproximativ 300 de dolari, care poate fi instruit pentru a da 12 moduri de mișcare în jocurile pe calculator (stânga, dreapta, sus, jos, înainte, „Zoom”, Sway Înapoi, se balansează înainte, se întoarce la stânga, se întoarce la dreapta, Joc de prima persoană! Această clasă de dispozitive funcționează ca o mașină EEG și se află pe o cască, deci este un pas către …

În al treilea rând, interfețe neuronale directe. În 2002, administrația federală a medicamentelor din SUA a aprobat stimularea profundă a creierului ca formă de tratament pentru boala Parkinson. În DBS, un computer, aproximativ dimensiunea unei mazăre, este implantat în creierul pacientului și înlocuiește partea creierului care a eșuat de obicei pe măsură ce Parkinson progresează. Acest lucru nu este teoretic, acest lucru nu este experimental – acest lucru este de fapt în creierul a peste 80.000 de oameni. Oh, și acestea nu sunt circuite pre-programate-generația curentă poate primi o nouă programare de la un computer extern (sperăm!). Ideea nu este că mașinile DBS se pretează la jocuri sau la controlul casei – ideea este că înțelegem cum să interfațăm direct la creier. Un produs numit Braingate a fost demonstrat, implantat într -o maimuță, nu un om, controlând direct un braț robot.

S-ar putea ca, până în 2026, piața interfeței creierului să fie la începutul acceptării. Poate că controlul gândirii în 2026 va fi locul în care HA a fost în 1996.

Acest lucru schimbă jocul pentru Ha, complet. Nu este vorba despre stingerea luminilor cu un gând-este vorba despre culcare, într-o cameră pătrată de 7 metri într-un apartament din interiorul orașului, pe o saltea din spumă de memorie, în timp ce implantul creierului îți spune că te plimbi pe nisipurile de aur din Caraibe, braț în braț cu avatarul filmului Star Du Jour, într -o seară luminată de lună, ascultând valurile cu ușurință și mirosind briza mării, simțind nisipul sub picioarele tale … oh, și va fi la fel de Real pentru creierul tău, ca aport, ochii tăi îți dau acum. Acesta este sistemul „Control Home” de care vă va părea (bine, asta și sistemul de siguranță și securitate care păstrează coaja corpului dvs. în siguranță în timp ce creierul dvs. este altfel angajat.)

Markharrison.wordpress.com: Acasă automată – Primii 10 ani

Mark Harrison, BA, MA, MBCS are diplome în matematică și calcul și a fost implicat în comunitatea de automatizare a locuințelor din Marea Britanie, deoarece 1997. El a co-fondat și a vândut două companii de instalare și a fost director al Simply Automat (vândut către Letsautomate). Acum conduce o consultanță tehnologică, dar cel mai bun loc pentru a fi la curent cu el este pe blogul său – markharrison.wordpress.com

Vreau mai mult? – Ar trebui să ne urmați pe Twitter, ca noi pe Facebook sau să vă abonați la fluxul nostru RSS. Puteți primi chiar și aceste știri livrate prin e -mail, direct în căsuța de e -mail în fiecare zi.

Imparte asta:
Facebook
Stare de nervozitate
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E-mail
Mai mult

WhatsApp
Imprimare

Skype
Tumblr

Telegramă
Buzunar

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *