Home & Living

Devolo Home Control Review Partea 4 – Smart Home Heating

Bine ați venit la a patra parte din sistemul nostru de control de acasă Devolo.

În această tranșă vom revizui componentele de control al încălzirii, un actuator de înlocuire TRV și un termostat montat pe perete.

Această zonă de aplicație trebuie să fie una dintre cele mult mai ușoare de justificat într -o casă inteligentă. Vă poate crește nivelul de confort cu un profil de încălzire adaptat, care la rândul său trebuie să vă economisească bani pe costurile de combustibil. Aceste economii vor fi chiar mai semnificative dacă aveți controale minime de încălzire pentru a începe. O recompensă suplimentară va fi reducerea CO2.

Incalzi

Un sistem de încălzire umedă va folosi de obicei o sursă centrală de energie, cum ar fi un cazan de gaz, petrol sau biomasă pentru a încălzi apa care este pompată în jurul unei serii de emițători, cum ar fi calorifele. Există două elemente cruciale de control pe care le vom analiza în secțiunea următoare, cum să controlăm generarea de energie și distribuția acesteia.

Generarea de energie

Energia este generată prin tragerea cazanului. Acest lucru este de obicei obținut printr -un comutator de timp și / sau termostat central. Acest lucru va aduce consecutiv o pompă și / sau valori deschise care vor împinge apa în jurul sistemului. Casa noastră de testare este echipată cu un ceas de 4 zone, care comută 3 supape, 2 pentru o zonă de locuit și dormitor fiecare cu propriul termostat și apă caldă domestică cu un termostat cu cilindru. A 4 -a zonă controlează o gamă Rayburn pentru gătit.

Termostatul Devolo (Nr. Art: 9507) RRP 79,99 GBP, este creat pentru a înlocui un termostat de perete obișnuit. Principiul este exact același cu unul standard, acesta spune cazanului când trebuie să se aprindă sau când să pășească o supapă de control pe o zonă sau să controleze un set de radiatoare. Aplicația de control la domiciliu înlocuiește apoi elementul comutatorului de timp.

Termostatul este marcat ca Devolo, dar va fi familiar pentru unii cititori ca senzor de temperatură Danfoss Z-Wave. Devolo ca alții au luat un design încercat și verificat și l -a încorporat în gama lor.

Adăugarea dispozitivului a fost de bază și un proces bine ilustrat. Odată ajuns în rețea, dispozitivul a fost plasat în studiu și a fost raportat la temperatură. Similar cu alte dispozitive Devolo pe care le aveți acces la ultimele 3 zile de istorie cu ajutorul unui grafic.

În opinia noastră, există o legătură lipsă în gama Devolo a componentelor de încălzire și aceasta este legătura cu cazanul. Ceva trebuie să spună cazanului să vină sau să plece. Există dispozitive Z-Wave și relee disponibile pe piață care vor face acest pas crucial în acest proces. Acesta este un decalaj fundamental, fără acest lucru, va trebui să vă bazați pe controalele de încălzire existente și apoi să aplicați doar politicile dvs. inteligente de acasă în cadrul acelui criteriu operațional.

Emisie de energie

Energia este apoi emisă atunci când radiatorul eliberează căldură în împrejurimi. În general, acesta a fost un flux fix prin radiatoare sau zone. Introducerea supapelor de radiator termostatic a schimbat această abordare. Un TRV este un dispozitiv de bază care răspunde la temperatura sa locală și acționează un piston în corpul supapei, acest lucru este similar cu tine înșurubând manual o supapă normală deschisă sau închisă.

Termostatul de radiator Devolo (Nr. ART: 9502) RRP 59,99 GBP, este creat pentru a înlocui un actuator TRV existent. Este livrat cu un set de inele de adaptare pentru a se potrivi cu tipurile de supape comune. În loc să se bazeze pe extinderea unui material din TRV, folosește un motor mic pentru a apăsa știftul de supapă. Acest știft împinge o supapă în interiorul corpului pentru a minimiza sau crește fluxul de apă caldă. Dacă camera este la temperatură, supapa se închide pentru a opri fluxul de apă caldă. Dacă camera nu este la temperatura țintă, supapa se va deschide pentru a permite curgerea apei calde.

Din nou, acesta nu este un echipament Devolo, se bazează pe Danfoss Living Connect LC-13. Acest design a existat de ceva timp și nu există lipsă de informații despre performanța sa.

Alăturarea acestuia la Home Connect Hub a fost experiența ușoară la care ne -am așteptat acum de la Devolo. Cele două baterii AA necesare pentru energie electrică sunt incluse, iar montarea acesteia la calorifer a fost ușoară, supapele noastre de testare au fost toate montați în ultimii 6 ani și au fost dimensiunea convențională a firului atât de montată fără adoptatori. Dispozitivul se fixează în poziție, dându -și seama de distanța de deplasare a știftului. Inițial se simte liber, dar odată fixat în poziție, este foarte solid.

Dispozitivul are trei butoane deasupra și un mic ecran LCD. Temperatura în sus, în jos și butonul de configurare. Fără nicio aplicație, este încă posibil ca utilizatorul să schimbe temperatura radiatorului. Punctul setat va apărea pe ecranul LCD retroiluminat.

Am stabilit un program pentru a menține căldura dimineața și doar pentru a încălzi camera seara între orele 4:30 și 21:00.

Valva nu raportează temperatura înapoi la butucul de control al casei, ci doar temperatura țintă. Acest lucru ne -a atras întotdeauna la fel de neobișnuit, deoarece dispozitivul trebuie să poată măsura temperatura pentru a regla poziția de deschidere a supapei pentru a atinge temperatura țintă. Pentru temperatura reală a camerei, va trebui să vă bazați pe un alt senzor.

Un lucru pe care îl avemobservat este durata de viață a bateriei. În cele 6 săptămâni, având în vedere că montarea bateriilor a scăzut la 82%. În această rată de utilizare, acestea vor dura doar în jur de 8 luni.

Căldura este pornită

Devolo a lansat unele părți ale unui sistem inteligent de încălzire. Acestea se bazează pe componente încercate și verificate fabricate de Danfoss. Ei stau în mod fiabil în rețeaua de control la domiciliu, dar, în opinia noastră, sunt doar o parte dintr -o soluție.

Devolo are o concurență rigidă în acest domeniu în comparație cu Heat Genius, care iau componente similare, dar au dezvoltat o aplicație inteligentă sofisticată pentru a utiliza maximă modulele, de exemplu, compensarea vremii și programele de învățare inteligente. Sistemul lor folosește aceleași părți, dar folosește controlul apei calde și ale cazanului.

Considerăm că Devolo trebuie să dezvolte o serie de pachete complete, adică controlul total al încălzirii și gestionarea energiei. Aceste opțiuni tehnice cu valoare adăugată profundă trebuie să se asigure că nu sunt o altă marcă a acelorași componente pe raft.

rezumat

Componentele se alătură rețelei cu ușurință și lucrează în mod fiabil. Aplicația și sistemul software vor fi foarte ocupate dacă aveți dispozitive în fiecare cameră. Absența unui comutator de cazan limitează capacitatea de a crea o soluție de devolo 100%. Bateriile termostatului de radiator nu vor dura absolut 2 ani, poate un an cu noroc. Dacă doriți să știți temperatura reală a camerei, atunci va trebui să adăugați un alt dispozitiv, supapa de radiator va raporta doar valoarea țintă. Există alte opțiuni mai inteligente disponibile, dar dacă doriți un control de bază, atunci acest lucru poate fi pentru dvs.

28 recenzii

Termostat de cameră de control Devolo (automatizare la domiciliu prin intermediul aplicației iOS/Android, dispozitiv inteligent pentru casă, comenzi inteligente de încălzire, termostat de cameră programabil, control wireless, z val) – alb

Aflați temperatura exactă a camerei în orice moment pe afișajul iluminat
Controlul unității ușoare și centrale a temperaturii camerei (atunci când este combinată cu termostatele de radiatoare de control de devolo acasă)
Gata de utilizare în cel mai scurt timp; Poate fi instalat cu ușurință fără instrumente sau expertiză specială

Intrați pe Amazon

Data viitoare

În ultima noastră tranșă vom vedea cum funcționează sistemul de control al casei cu alte dispozitive Maker. De asemenea, vom rezuma verdictul nostru despre sistemul de control al casei Devolo.

Devolo.com: Citiți partea 1, partea 2 și partea a 3 -a

Imparte asta:
Facebook
Stare de nervozitate
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E-mail
Mai mult

WhatsApp
Imprimare

Skype
Tumblr

Telegramă
Buzunar

Ultima actualizare la 2021-10-04 / Link-uri / imagini de afiliere din API-ul de publicitate pentru produse Amazon

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *