Home & Living

Mizeria mea tehnologică: susținerea generației de repornire

, mi -a plăcut să fiu tipul pe care oamenii l -au întrebat despre tehnologie. În ultimii ani, deși a devenit o adevărată durere în fund.

Am avut primul meu apel de „sprijin” de la un membru al familiei la 8:33 într -o dimineață săptămâna trecută. Nu este exagerat să spun că primesc sute de întrebări individuale pe săptămână cu privire la aceste lucruri. În plus, oamenii par să -mi placă și despre eșecurile lor tehnologice. M-am săturat.

Sunt sigur că mulți dintre voi care citesc acest lucru sunt în aceeași poziție – „Techie” desemnat în rândul prietenilor și familiei voastre. În timp ce tehnologia s -a îmbunătățit într -un fel, ironia este cu atât ceva mai simplu ajunge să funcționeze cu atât mai multă complexitate se întâmplă în spatele scenei pentru a da această iluzie.

La rândul său, asta înseamnă aproape totul în viața tehnologică modernă – tablete, computere, telefoane mobile, telefoane fără fir, imprimante, routere, extensii WiFi – vor dezamăgi la un moment dat. Și acesta este doar hardware -ul. Apoi, există browsere, actualizări software, malware și virus.

Este ușor să vezi cum acest lucru poate fi un mister pentru utilizatori odată ce iese în afara experienței lor. Dar vă rog, dacă sunteți unul dintre cei care vă afectează prietenul Techie, atunci încercați să vă ajutați mai întâi. Opriți -l și porniți din nou mai întâi (într -adevăr). Dacă acest lucru nu o sortează, încercați Google. Nu ne deranjează să vă ajutăm atunci când sunteți cu adevărat blocat, dar este timpul să primiți avantaje ale tuturor resurselor grozave de acolo și să vă ajutați mai întâi.

Oh, și nu uitați să -i mulțumiți bietului tău Techie în acest Crăciun

Imparte asta:
Facebook
Stare de nervozitate
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E-mail
Mai mult

WhatsApp
Imprimare

Skype
Tumblr

Telegramă
Buzunar

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *