Home & Living

Recenzie de carte: întreruperea curată a energiei și transportul de Tony Seba

Iată o carte interesantă care susține că perturbarea energiei curate a început deja și va fi rapidă.

Mai avem ani de petrol (cărbune, gaze, uraniu) rămase

Autorul Tony Seba spune că este irelevant că au mai rămas ani de combustibili fosili. Epoca de piatră nu s -a încheiat pentru că am rămas fără piatră. Ceva mai bun a venit (bronz). De asemenea, World Broad Web nu s -a născut dintr -o penurie de hârtie pentru cărți.

El consideră că Silicon Valley va face ca nucleare, gaze naturale, cărbune, utilități electrice electrice și automobile convenționale învechite până în 2030.

Se întâmplă mai repede, din ce în ce mai ieftin

Sebo postulează că cele trei pronguri, vehicule electrice, energie solară și mașini autonome își împing reciproc dezvoltarea și accelerează perturbarea.

A fost nevoie de doisprezece ani pentru a ajunge la 50 de milioane de laptopuri, șapte ani pentru a ajunge la 50 de milioane de smartphone -uri și doar doi ani pentru a ajunge la 50 de milioane de tablete

De asemenea, Sebo consideră că mașinile electrice sunt supuse legii lui Moore, aprobând cu o rată anuală de peste 40%, ceea ce duce la o creștere exponențială a compusului.

Energia și transportul așa cum îl știm astăzi va fi istorie până în 2030

Energia centralizată mare este pe cale de ieșire, fiind înlocuită cu alternativă modulară, distribuită …

Australienii au trecut de la aproape niciun solar rezident la un milion de instalații în aproximativ patru ani

Costul panourilor solare a scăzut cu un element de 154 între 1970 și 2012 (100 USD/W până la 0,65 USD/W). Petrolul a devenit de 35 de ori mult mai scump în aceeași perioadă, ceea ce implică că solarul a îmbunătățit prețul în raport cu petrolul de 5.355 de ori. Prețurile din 2017 sunt în jur de 0,33 USD/W¹.

Depozitare

Serviciile de depozitare la scară utilitară, cum ar fi bateriile cu sare solară, au făcut ca alimentate casele 24/7 de la lumina soarelui să fie realitate. Această schimbare are câteva exemple uimitoare ca acesta …

… Națiunea insulei din Pacificul de Sud Tokelau a devenit prima țară din lume care a mers 100 % solar. Răspândit pe trei atoli, PV -ul solar al lui Tokelau este păstrat la băncile de baterii pentru a fi utilizate noaptea. Tokelau a făcut trecerea de la 100 la sută alimentat de motorină la 100 la sută alimentat de solar în mai puțin de un an.

Vânt

În timp ce numeroși dintre noi pot avea propriile noastre panouri solare acum sau în viitor, generarea eoliană este încă mult mai mult o propunere la scară de utilitate.

Concluzie

Chiar și mult mai remarcabil când vă dați seama că această carte a fost publicată în 2014, așa că deja numeroase dintre cifrele citate au fost depășite.

275 recenzii

Întreruperea curată a energiei și a transportului: modul în care Silicon Valley va face petrolul, nuclearul, gazul natural, cărbunele, utilitățile electrice și automobilele convenționale învechite până în 2030

Ediția Amazon Kindle
Seba, Tony (autor)
Engleză (Limba publicării)

5,99 £

Cumpărați pe Amazon

Temă pentru acasă

Este excesiv de optimist? Iată o prezentare video de o oră de la Tony Seba cu privire la întreruperea curată a energiei și a transportului, care își stabilește viziunea …

[1]-http://www.pveurope.eu/news/markets-money/solar-canel-price-further-drop-expected-in-2017
Imparte asta:
Facebook
Stare de nervozitate
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E-mail
Mai mult

WhatsApp
Imprimare

Skype
Tumblr

Telegramă
Buzunar

Ultima actualizare la 2021-10-04 / Link-uri / imagini de afiliere din API-ul de publicitate pentru produse Amazon

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *